Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 'Yedi Bölgede Türk Mutfağı' sergisi

Gündem (AA) - Anadolu Ajansı | 1058+ kez okundu.
 

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 'Yedi Bölgede Türk Mutfağı' sergisi

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 'Yedi Bölgede Türk Mutfağı' sergisi
Gizem ÇORLU-Canberk ÖZTÜRK/ANKARA, (DHA)- ANKARA'da, 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 'Asırlık Tatların Buluşma Noktası: Yedi Bölgede Türk Mutfağı' sergisi açıldı.Emine Erdoğan'ın ev sahipliği yaptığı sergide, Türkiye'nin coğrafi bölgelerinin sahip olduğu doğal ve kültürel miras ile tarımsal çeşitlilik dijital deneyim alanlarında davetlilere sunuluyor. Ayrıca dijital ekranlarda, Türkiye'nin tüm bölgelerinin mutfak zenginliği ve sofra kültürleri hakkında bilgi veriliyor. Çeşitli bölgelere ait mutfak araç gereçleri, el emeği dokuma işleri ve sofra sunumları yer alıyor. Coğrafi işaretli ürünlerin de tanıtıldığı sergide, Türk mutfağının hikayesi, tarihi gelişimi ve bölgelerin kendine has dokuları izlenebiliyor. 22 Mayıs'ta açılan sergi, 1 ay boyunca ziyaret edilebilecek. Öte yandan ziyaretçiler, sergide Türkiye'nin bütün bölgelerine ait çok güzel unsurlar yer aldığını ve çok keyifli bir sergi olduğunu belirterek, herkesin görmesi gerektiğini ifade ettiler. (DHA)FOTOĞRAFLI
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 'Yedi Bölgede Türk Mutfağı' sergisi

Gizem ÇORLU-Canberk ÖZTÜRK/ANKARA, (DHA)- ANKARA'da, 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 'Asırlık Tatların Buluşma Noktası: Yedi Bölgede Türk Mutfağı' sergisi açıldı.

Emine Erdoğan'ın ev sahipliği yaptığı sergide, Türkiye'nin coğrafi bölgelerinin sahip olduğu doğal ve kültürel miras ile tarımsal çeşitlilik dijital deneyim alanlarında davetlilere sunuluyor. Ayrıca dijital ekranlarda, Türkiye'nin tüm bölgelerinin mutfak zenginliği ve sofra kültürleri hakkında bilgi veriliyor. Çeşitli bölgelere ait mutfak araç gereçleri, el emeği dokuma işleri ve sofra sunumları yer alıyor. Coğrafi işaretli ürünlerin de tanıtıldığı sergide, Türk mutfağının hikayesi, tarihi gelişimi ve bölgelerin kendine has dokuları izlenebiliyor. 22 Mayıs'ta açılan sergi, 1 ay boyunca ziyaret edilebilecek.

Öte yandan ziyaretçiler, sergide Türkiye'nin bütün bölgelerine ait çok güzel unsurlar yer aldığını ve çok keyifli bir sergi olduğunu belirterek, herkesin görmesi gerektiğini ifade ettiler. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ertajans.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.