BAŞYAZI: PKK ile ittifak ve iş birliği yapan sizdiniz!

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin DEM’e uzattığı el ve onlara yönelik yaptığı çağrı hala Türkiye gündeminde tartışılmaya devam ediyor. Kimi sağduyusuyla, kimi de art niyetiyle bu el uzatmanın ve yapılan çağrının içini doldurmaya çalışıyor. MHP Lideri Devlet Bahçeli, salı günü yaptığı konuşmayla aslında tüm anlam sınırlarını çizmiştir. Konuşanların ve yazanların o sınırlar içinde yorum yapması daha sağlıklı sonuçlar doğurabilir ama birileri o sınırları idrak etmekte gerçekten zorlanıyor.  Birileri de o sınırları aşan ölçüde çeşitli yorumlarda bulunuyor.

Bazıları, gelişmeleri Mevlana’nın dediği gibi “ ne kadar anlatırsan anlat, anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır.” ölçüsünde değerlendirmektedir. MHP Lideri Devlet Bahçeli DEM’e terörle mücadeleden, teröre geçit vermemekten bahsediyor, bazıları da “Bunun için PKK’ya ne vereceksin?” diyor. Tam bir “Ben ne söylüyorum, tamburam ne çalıyor?” halini yaşıyoruz.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, kimsenin aklında soru işareti kalmayacak şekilde tespitlerde bulunuyor, çağrılar yapıyor. Fakat birileri kendi kafasına, menfaatine göre bunlara yorum getirmeye çalışıyor. Bu türleri elbette teker teker değerlendiririz ama bazı tipler var ki partileri, kendi iradeleri terör örgütü PKK’nın siyasi uzantılarıyla ittifak yapmış, işbirliği yapmış sonrada çıkıp DEM üzerinden MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin duruşunu değerlendirmeye çalışıyorlar. Müsavat Dervişoğlu, Ümit Özdağ gibi tipler bunların başında geliyor.

Dün, Müsavat Dervişoğlu’nun bu yönünü somut örneklerle izah etmiştim. Ümit Özdağ’ın çarpık siyasi ilişkilerini de geçmişte defalarca yazdım. İyi Parti’de iken HDP ile yerel seçim ittifakı yapılmasını izlemiş ve destek vermiş, Zafer Partisi Genel Başkanı iken HDP ile birlikte Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklemiş biri olarak MHP hakkında abuk sabuk yorumlarda bulunabiliyor.

Ümit Özdağ “Bahçeli'nin DEM'le el sıkışması ikinci bir çözüm sürecine onay vermesi olarak değerlendirilmeli.” diyor… Hem İYİ Parti de iken, hem Zafer Partisi’ndeyken PKK’nın siyasi uzantılarıyla ittifak yapmış, işbirliği yapmış birisi olarak bu cümleleri nasıl kurabiliyor? Sayın Devlet Bahçeli el sıkmış ve devamında “teröre cephe alın” demiş…

Ümit Özdağ, sen 2019 yerel seçimlerinde Meral Akşener’e ve Kemal Kılıçdaroğlu’na “HDP teröre cephe almadan ittifak yapmayalım” çağrısında bulundun mu?

Ümit Özdağ, sen 2023 yılında Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu’na “HDP(Yeşil Sol) teröre cephe almadan ittifak yapmayalım” çağrısında bulundun mu? Her iki seçimde de Kandil adeta senin desteklediğin kişileri seçtirmek için kendini parçalamıştı.

MHP Lideri Devlet Bahçeli “teröre cephe alın” dediği için çözüm sürecini başlatıyorsa, sana da bu siyasi birlikteliklerinden dolayı “PKK’nın can yoldaşı ” demek mi gerekiyor Ümit Özdağ? Lafı laf olsun diye konuşma. Bir geçmişine, bir yaptıklarına, bir de söylediklerine bak…

“Devlet Bahçeli’yi savunmak Anayasa’nın ilk dört maddesini savunmaktır” dediğin günleri unutma!

“Devlet Bahçeli, çok uzun süre MHP genel başkanlığı yaptı. Derin bir bilgi ağı var şüphesiz. Siyasette taktik anlamda ciddi bir ustalığı var ve söylediği şey ciddiye alınmalı.” dediğin günleri unutma!

Müsavat Dervişoğlu, Ümit Özdağ gibiler MHP’ye akıl verip yorum yapmasın da geçmişte HDP ile siyasi menfaat için yan yana geldikleri günlerin anlam ve önemini anlatsınlar!

YILDIRAY ÇİÇEK 17-10-2024