Eğitimci Belediye Başkanı Ümit Akpınar’dan beklenmeyen davranış !!!

Turnuva Ödül Töreninde Eğitimci olan Belediye Başkanı Ümit Akpınar’dan beklenmeyen davranış !!!

Ereğli Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünün düzenlediği satranç turnuvasının ödül töreninde Belediye Başkanı Ümit Akpınar yine bir krize imza attı.

Türkiye Satranç Federasyonu Konya İl Temsilciliğinin 2024 yılı faaliyet programında yer alan Amatör Spor Haftası Satranç Turnuvası ödül töreni Ereğli Gençlik Merkezinde düzenlendi.

Düzenlenen ödül töreni esnasında, ödülü alacak öğrencilerin ve ödülü takdim edecek Ak Parti İlçe Başkanı İbrahim Erol’un isminin anonsu üzerine Belediye Başkanı Akpınar sinirlenerek bir anda ayağa kalkarak, ödül törenini bölüp, bayanların ve çocukların orada var olduğunu hiçe sayarak, hiçbir sebep ortada yok iken hiddetlenerek AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Erol'a karşı, "Siyaseti her yerde kullanıyorsunuz. Bende siyaseti her şekilde kullanacağım", diye bağırarak ödül töreninde yer alan çocukların ve ailelerinin korkmasına neden oldu. Ödül almayı bekleyen çocuklar endişeli bakışlarla Belediye Başkanı Ümit Akpınar’ın agresif davranış ve bağrışlarını takip ederken, Ereğli AK Parti İlçe Başkanı İbrahim EROL, Ümit Akpınar’a karşı “çocukların ve ailelerin bulunduğu ortamda bağırmaması gerektiğini belirterek sakin olmaya davet etti.

Salon çıkışında bağırmaya devam eden Ümit Akpınar’ın bu anlamsız çıkışı karşısında veliler ve vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemediler.

Belediye Başkanı Akpınar, ödül almaya hak kazanan öğrencilere ödüllerini vermeden protokolü ve ödül törenini terk etti. Üstün başarı göstererek Belediye Başkanından ödül almayı bekleyen çocuklarımız hayal kırıklığına uğramaları yetmediği gibi korku ve endişeye kapıldılar.

Sporcu ve ailelerinin katıldığı ödül töreninde Ümit Akpınar’ın sergilediği agresif tutum ve gerginlikten ötürü aileler ve genç sporcular olumsuz etkilendi.

Belediye Başkanından ödül alacak olan dereceye giren sporcuların aileleri Eğitimci bir belediye başkanı olan Ümit Akpınar’ın bu tavrından rahatsızlıklarını dile getirerek “Bir Belediye Başkanından ödül almayı bekleyen çocuklarımız çok mutlulardı. Lakin mutlu ve huzurlu ortamı bozarak gerginlik çıkarttı. Çocuklarımız korku ve endişeye kapıldı.” dediler.  Ödül alacak çocuklarımızın aileleri, Belediye Başkanı Ümit Akpınar’a karşı tepkilerini göstererek protesto ettiler. Veliler böylesine bir tutum sergileyen, Belediye Başkanından çocuklarının ödül almasının bir önemi olmadığını, zaten müsabakada çocuklarının göstermiş oldukları üstün başarının onlar için daha değerli olduğunu” belirttiler.

 

Hatırlanacağı üzere, Belediye Başkanı Ümit Akpınar, daha önce de ZengenSpor ve Zengen Yardımlaşma Derneğinin müşterek düzenlediği şenlikte anlamlandırılmayan bir nedenle şenlik alanını protesto ederek terk etmişti.